TEB/Barceloneta ha desenvolupat entre març i juny el seu primer Club de Lectura Fàcil.

Format per 7 persones del centre ocupacional de TEB/Barceloneta i la dinamització voluntària de Laia Mateu, el grup s’ha reunit cada dimarts a la biblioteca  La Fraternitat-Barceloneta per llegir el llibre Robinson Crusoe (Almadraba Editorial).  La proximitat del mar i dels vaixells ha facilitat la comprensió i la interacció amb una lectura que té precisament les aventures marítimes com a protagonistes.

A banda de les sessions de lectura, també han visitat el Museu Marítim per veure de primera mà el pailebot Santa Eulàlia, un vaixell mercant com els que utilitzava per a treballar Robinson abans i en el moment de naufragar.

El Club de Lectura Fàcil de TEB/Barceloneta es suma al ja existent a TEB/Sant Andreu, que porta dues edicions en funcionament.

El plaer de la lectura

Un club de lectura és un grup de persones que es reuneix per llegir i comentar un mateix llibre. Els llibres estan escrits en lectura fàcil perquè sigui fàcil d’entendre per a tothom.

Té com a objectius descobrir el plaer de la lectura, estimular la imaginació i el debat amb altres persones, així com fomentar les relacions fora de l’entorn laboral. A més de la lectura, les sessions utilitzen recursos com els materials audiovisuals, les preguntes o els jocs per fomentar la interacció i enriquir l’experiència.

Voluntariat al TEB

El Club de Lectura Fàcil és possible gràcies a la dinamització d’una persona voluntària que forma part del programa de voluntariat “Tens una habilitat per compartir?”.

TEB compta també amb altres programes de voluntariat per millorar la qualitat de vida i la inclusió del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual sota la campanya “Al TEB, som més amb tu”. Entre altres, acompanyaments a persones del centre ocupacional (“Ens acompanyes?”), sortides amb els residents de les llars i pisos amb suport de TEB Habitatge (“Surt amb nosaltres!”) i vincles d’amistat un a un amb les persones tutelades per TEB Fundació (“Fes un nou amic”).