Després de l’èxit de la primera edició, el Club TEB de Lectura Fàcil ha començat la seva segona temporada. El grup, amb 7 persones participants, es troba enguany cada dimecres, de 5:30 a 6:30 de la tarda, a TEB/Sant Andreu.

El llibre triat per a aquest trimestre és “Marcus Marc i la ruta del coltan”, de Núria Climent Codina. Narra les aventures de Marcus Marc, un pilot d’avió que es veu forçat a fer un aterratge d’emergència al Congo. Allà hi coneixerà en Kibwe, un jove de la regió, que li explicarà què hi ha darrere de les mines de coltan, un mineral imprescindible per fabricar gairebé la totalitat dels dispositius electrònics actuals.

Dos participants visionen un audiovisual durant la segona sessió de la 2a temporada del Club TEB de Lectura FàcilEl plaer de la lectura

Un club de lectura és un grup de persones que es reuneix per llegir i comentar un mateix llibre. Els llibres estan escrits en lectura fàcil perquè sigui fàcil d’entendre per a tothom. Té com a objectius descobrir el plaer de la lectura, estimular la imaginació i el debat amb altres persones, així com fomentar les relacions fora de l’entorn laboral. A més de la lectura, les sessions utilitzen recursos com els materials audiovisuals, les preguntes o els jocs per fomentar la interacció i enriquir l’experiència.

Voluntariat al TEB

El Club de Lectura Fàcil és possible gràcies a la dinamització d’una persona voluntària que forma part del programa de voluntariat “Tens una habilitat per compartir?”.

TEB compta també amb altres programes de voluntariat per millorar la qualitat de vida i la inclusió del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual sota la campanya “Al TEB, som més amb tu”. Entre altres, acompanyaments a persones del centre ocupacional (“Ens acompanyes?”), sortides amb els residents de les llars i pisos amb suport de TEB Habitatge (“Surt amb nosaltres!”) i vincles d’amistat un a un amb les persones tutelades per TEB Fundació (“Fes un nou amic”).