Project Description

L’entitat mallorquina destaca pel seu model de formació dual i per la flexibilitat i permeabilitat entre els serveis.

Amadi-Esment és una de les principals entitats de Mallorca que es dedica al suport a les persones amb discapacitat intel·lectual a Mallorca. Disposa de diferents centres que donen servei a aproximadament 500 persones amb discapacitat, incloent-hi una escola de formació dual, que forma especialistes en l’àmbit de la restauració (cuiners/es, cambrer/es, forners/es, pastissers/es…).

Fins allà s’hi van desplaçar 10 membres de l’equip tècnic del TEB, acompanyats de l’arquitecte Joan Sabaté i també del gerent de Tallers Bellvitge, Mario Gavilán, per conèixer tant el seu model formatiu com el d’atenció. Una de les característiques del seu model és la flexibilitat entre els serveis de Centre Especial de Trebal, Centre Ocupacional i Mòduls formatius. En aquest sentit, les persones amb discapacitat disposen de facilitat per compartir serveis i també per fer el trànsit entre i un altre.

Així mateix, també vam conèixer un bloc sencer d’apartaments de 30 m2 íntegrament dedicats al que a Catalunya es coneix com a Servei de Suport a la Pròpia Llar.