El TEB ha dut a terme al voltant de 1000 tests d’antígens en les dues primeres setmanes de febrer. Axis, s’ha reforçat tot el treball preventiu des de l’inici de la Pandèmia.

Durant aquest cribatge, s’han detectat dos positius assimptomàtics. Més enllà d’aquesta petita incidència, ha permès tenir una foto de la situació, per portar un millor control. També s’ha pogut continuar fent un seguiment del dia a dia de la pandèmia a les cooperatives del Grup.

Registre i monitorització

El 4 de març farà un any que el TEB va constituir el Comitè de Prevenció, Seguretat i Comunicació de la Covid-19. Aquest equip ha elaborat protocols i plans de contingència. I ha implantant mesures de prevenció i les ha anat adaptant a cada situació epidemiològica. A més a més, ha realitzat una tasca de coordinació amb els equips socials i de producció del TEB que monitoritzen i registren totes les incidències.

Tests del cribatgeEls tests d’antígens són una eina que permeten realitzar cribatges periòdics. A més del i rastrejar els possibles contactes estrets i aïllar-los de manera àgil per tal d’evitar la transmissió comunitària. Ho hem fet amb el suport de l’empresa Suïssa de Dialane AG, dedicada a la investigació, consultoria i distribució de dispositius i test de diagnòstic en la immunologia infecciosa, amb el Dr. Chris Maurach (bioquímica i virologia).

Aqueest esforç és fruit de la voluntat de protegir les persones que formen part de la cooperativa, així com garantir-ne el benestar. Més enllà d’això, TEB té la voluntat de contribuir al control de la pandèmia i la millora de la salut pública en general.

Preparant la Quarta Onada

“La prevenció és una de les parts de tots el compromís adquirit en el Pla de control de la COVID i que ens serveix preparar-nos per la quarta onada- indiquendes de la Comissió Covid-. Ja sabem que a Catalunya aproximadament el 30% dels nous casos són de noves cepes, més contagioses, i per això hem de prendre les mesures oportunes davant d’un eventual augment de casos”.