Descripción del proyecto

Ona TEB és un projecte radiofònic encapçalat per les 23 persones usuàries del Servei Ocupacional d’Inserció (SOI) de TEB/Castellar i 2 educadors. Compta amb l’aliança de l’emissora municipal de la seva ciutat, Ràdio Castellar.

A la cessió d’instal·lacions per gravar-hi els continguts, des d’aquesta temporada 18/19 hi afegeix la participació d’un tècnic i d’una periodista durant els programes, així com la reserva d’un espai setmanal d’emissió dins de la seva graella radiofònica. El programa s’emet els dijous, a les 20.20 h, a través de la seva freqüència (90.1 FM) i pàgina web. També es difon a través de les xarxes socials del Grup Cooperatiu TEB.

Ràdio inclusiva

Ona TEB es va iniciar a l’any 2015 a la ràdio online Coolture FM amb la dinamització de l’entitat cultural sense ànim de lucre Endinsart, i es va traslladar a TEB/Castellar un any més tard. L’actual aliança amb Ràdio Castellar permet potenciar el projecte  i difondre’l en un entorn plenament inclusiu.

Cada setmana es treballen tots els aspectes comunicatius necessaris per fer ràdio, adquirint així habilitats comunicatives i socials imprescindibles per a la inserció laboral de les persones participants.

A més de la vessant pedagògica i d’apoderament, Ona TEB ha esdevingut una eina òptima per visibilitzar el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual i mostrar les seves capacitats a través d’un canal de comunicació de gran prestigi social.

Programes temporada 18/19