Un grup de persones del centre ocupacional TEB/Barceloneta va participar en els concerts del projecte Mosaico de Sonidos a Barcelona. Les actuacions van tenir lloc el 17, 18 i 19 de febrer a L’Auditori. Van tocar amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i amb diverses entitats de la Federació Dincat-Plena Inclusió (ACIDH Intel·ligència Límit, Fundació Finestrelles,  la Residència Tres Pins, el Taller Ocupacional Ariadna  i el Centre Ocupacional Bogatell).

Les persones amb discapacitat intel·lectual participants del projecte han assajat al llarg d’un any amb músics professionals al voltant de tallers sobre l’obra “La flor más grande del mundo”, una peça musical d’Emilio Aragón basada en el conte de José Saramago. Els participants també han treballat aspectes com les emocions, l’expressió corporal, el ritme i la improvització.

Inclusió a la cultura

Mosaico de Sonidos és un projecte que utilitza la música com a instrument de desenvolupament personal i d’integració social. És fruit de la iniciativa de l’Associació Espanyola d’Orquestres Simfòniques, en col·laboració amb Plena Inclusión i la Fundació BBVA, i enguany hi participen 14 orquestres simfòniques de l’Estat i més de 200 persones amb discapacitat intel·lectual de 8 federacions autonòmiques, entre elles Dincat-Plena Inclusió.