Un total de 16 persones dels Serveis de Teràpia Ocupacional del TEB/Barceloneta, TEB/Estació i TEB/Verdum han començat un cicle de teràpia assistida amb gossos que s’allargarà fins a finals d’any.

Les sessions, de periodicitat setmanal, es duen a terme als espais del centre de Barceloneta gràcies un projecte de col·laboració entre l’associació Aspanias, el Centre de Teràpies Assistides amb Cans (CTAC) i el Consorci de Serveis Socials de Barcelona.

Beneficis emocionals i comunicatius

La valoració de les primeres sessions és molt positiva. S’han dut a terme tasques com ara donar de menjar als gossos, verbalitzar el seu nom, interactuar-hi amb carícies, o raspatllar i pentinar els animals. Els professionals de suport que formen part del projecte destaquen els beneficis observats entre les persones participants, incloent una millora en l’expressió afectiva i en la comunicació i interacció amb l’entorn. Les sessions són grupals, però es treballen objectius i una atenció individualitzada.

Si voleu conèixer més sobre aquest tipus de teràpia, no us perdeu el reportatge “Gossos terapeutes” que va fer el TEBVist