La primera tele feta per persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya ha comptat amb el reconeixement de l’Ajuntament de Barcelona. El Consell Municipal de Benestar Social ha destacat el portal d’internet de TEB Vist  tant per la la qualitat del producte, com per la feina i la reflexió que hi ha al darrere.

El jurat ha valorat el projecte com “una aposta valenta per part d’una entitat social fer una televisió on-line, i que és un bon producte comunicatiu fet amb pocs mitjans i amb una molt bona evolució”. Així mateix, es reconeix que aquest projecte “està construït sobre l’autonomia de les persones i mostra un camí cap a una societat més inclusiva i més il·lusionada.

TEB Vist va néixer fa dos anys per reivindicar l’accés als mitjans de comunicació del col·lectiu de les persones amb discapacitat intel·lectual i també per visibilitzar les capacitats i per trencar tòpics i barreres. Des de llavors, cada mes, l’equip produeix un programa amb  dos reportatges i una entrevista que es difonen a través de les xarxes socials.  Reportatges com el de l’escola inclusiva, “Una Escola per a tothom” han tingut una gran repercussió a les xarxes, així com les entrevistes al periodista Antoni Bassas, a l’actor Toni Albà, al exjugador del Barça Carles Puyol o al nou president de la Taula del Tercer Sector, Oriol Illa.

En l’acte de lliurament del premi, el seu director, el periodista Josep Maria Soro, ha destacat també la capacitat de TEB Vist d’esdevenir una eina formativa: “Ens informem, destriem informació, debatem, escrivim preguntes, ens preocupem per la nostra imatge”.

Així mateix, Soro lamentat que es facin passos enrere en els drets de les persones amb discapacitat, en referència a les dificultats que té el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual d’accedir al treball i als serveis que han de permetre una vida inclusiva.