El servei Porta a Porta de TEB Solucions participa en el projecte ‘Up! Energia’ de l’associació sense ànim de lucre Factor Escucha, que té com a objectiu crear oportunitats laborals per a persones amb risc d’exclusió social mitjançant la producció d’energia sostenible a partir dels residus orgànics del cafè.

Al novembre i desembre s’ha dut a terme la prova pilot del projecte als districtes de Gràcia i Sants de Barcelona, generant oportunitats laborals per a 4 repartidors amb discapacitat intel·lectual de TEB Solucions, els quals han recollit i emmagatzemat prop d’una tonelada de residus setmanals de 80 bars, restaurants i hotels. Aquests residus són convertits posteriorment en pellets, un bio combustible sòlid per a estufes i ximeneies més calòric i ecològic que la fusta, a través d’un procés d’assecat que es duu a terme al local ‘Up Energia’ a Montcada i Reixach.

La iniciativa, de la qual s’han fet ressò mitjans com El Periódico o betevé,  respon al concepte d’economia circular, basat en l’aprofitament i reutilització dels recursos de manera ecològica i socialment responsable. L’objectiu és consolidar i ampliar el projecte l’any 2018. El potencial de creixement d’aquesta energia més neta és molt gran: amb tots els residus de cafè generats en un any a Espanya es podrien escalfar 200.000 llars durant els tres mesos d’hivern.

Repartiments de km 0 ecològics i amb iniciativa social

Porta a Porta és una iniciativa sense ànim de lucre de TEB Solucions que dóna oportunitats laborals a persones amb discapacitat intel·lectual en el sector serveis. A més de repartiments a domicili, ecològics i de proximitat, també dóna serveis de consergeria i consigna, duu a terme encàrrecs, i fa acompanyaments de persones amb mobilitat reduïda.