TEB Solucions va inaugurar el passat 26 d’octubre el nou establiment CoopMercat-PortaAPorta al barri de Gràcia. Aquest és el primer dels 15 establiments previstos durant els propers 2 anys a la ciutat d’un nou concepte d’espai comercial, que combina la distribució d’alimentació de productors cooperatiu i de l’economia social, i també serveis als comerços i a les persones.

El servei PortaAPorta va néixer l’any 2009 al Mercat de la Concepció, on es realitza el servei de repartiment a domicili de les parades del mercat. Després de quatre anys de funcionament, TEB Solucions ha decidit ampliar-lo amb altres serveis, com el de consergeria, acompanyaments a persones amb mobilitat reduïda o cistelles ecològiques, i oferir-lo als comerços dels diferents barris.

CoopMercat, per la seva banda, és un nou concepte de botiga de proximitat, directe dels productors, centrada en els productes cooperatius de Catalunya, d’economia social i de valor afegit. El 80% d’aquests productors no comptaven, fins ara, amb distribució estable a la ciutat de Barcelona, o la que tenien era excassa.

La inauguració oficial del nou establiment va ser la culminació d’un matí d’activitats per donar a conèixer CoopMercat . Maite Fandos, tinent alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, i també regidora del districte de Gràcia  va ser l’encarregada de tallar la cinta, acompanyada de Jordi Bailach, director de Comerç i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier López, director general d’Economia Social, Cooperativa i Autoocupació, Josi Llorenç, presidenta del Grup Cooperatiu TEB, Mil·li Rodríguez, presidenta de TEB solucions, Francesc Martínez de Foix, director general del Grup TEB, Juan Antonio Pedreño, president de CEPES i Perfecto Alonso, president de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

Maite Fandos va destacar en el seu discurs la importància de generar serveis de proximitat al barri per tal de millorar la qualitat de vida a les persones i la necessitat de fer xarxa amb el teixit associatiu de Gràcia.