El Grup Cooperatiu TEB ha participat a l’Smart City Expo World Congress, la fira de les ciutats intel·ligents que s’ha celebrat a Barcelona del 15 al 17 de novembre.

Les cooperatives TEB Solucions i TEB Verd han compartit estand a la secció d’start-ups amb els Ajuntaments de Barcelona i de Mollet, amb el Consell Comarcal de la Segarra i la Mancomunitat de la Plana, amb APPLINK, URBASER, Blue City Elements, LAVOLA, i Xarxa Ambiental, sota el paraigües del projecte Smart City Link.

Smart City Link és un sistema de gestió innovador de serveis públics que permet connectar els diferents elements de la ciutat (contenidors, bancs, papereres, etc.) amb usuaris, treballadors i gestors, a través d’smartphones gràcies a la tecnologia NFC. Això permet una gestió més eficaç, eficient i interactiva del mobiliari urbà. La facilitat del seu ús, a més, genera oportunitats laborals perquè persones amb discapacitat intel·lectual puguin encarregar-se del manteniment dels espais públics.

L’ha desenvolupat Xarxa Ambiental, una cooperativa de serveis sense ànim de lucre en què participa el Grup Cooperatiu TEB. La Xarxa connecta diverses entitats socials del territori i les posiciona en el mercat com a col·laboradores i/o proveïdores de serveis públics.

Podeu veure com s’aplica la tecnologia d’Smart City Link en el reportatge del TEBVist sobre Xarxa Ambiental i en el del manteniment de les jardineres de Barcelona.