El Grup Cooperatiu TEB llança el programa Amb tusuport i acompanyament a domicili per a persones amb discapacitat  i per a les seves famílies. Pot ser un suport puntual o o de tot el dia.

En Amb tu es treballa a partir de les necessitats de la persona, els seus desitjos i els seus vincles a la comunitat. Es té en compte tant la persona amb discapacitat com als familiars del seu entorn, que es trobin també en situació de dependència.

Aquest servei pot ser també un complement a d’altres com residències, llar-residències, suport a la vida independent, centres ocupacionals, tuteles, etc. En aquest sentit, es treballa de manera coordinada amb els professionals d’aquests serveis, la família i l’entorn proper. L’objectiu és mantenir i promoure la inclusió a la comunitat i evitar o endarrerir l’ingrés a recursos residencials.

Com es dóna suport

Es treballa donant suport en qualsevol situació requerida, com per exemple la cura de la higiene personal, la supervisió de vestimenta perquè s’adapti a les condicions climàtiques, l’administració de medicaments o altres requeriments mèdics, la cura de l’alimentació, etc.

També es fan vetlles per malaltia, si cal, a l’hospital o al domicili, acompanyaments al metge, i també atenció a la cura i manteniment de la llar, incloses les compres domèstiques i la gestió de tràmits. Per altra banda, s’ajuda també amb les rutines i activitats quotidianes, com l’acompanyament a activitats d’oci i relació diària amb el veïnat.

Els testimonis

Perquè la  gent pugui conèixer més a prop com funciona Amb Tu, des del TEB s’han preparat una sèrie de vídeos, amb testimonis i explicacions tant de persones usuàries com d’acompanyants. El Xavi, l’Antonio, la Iolanda i la Luisa, expliquen la seva experiència amb acompanyants i persones de suport al domicili.

Podeu veure’ls a la web d’Amb Tu.