El Grup Cooperatiu TEB, en el marc del moviment de la Federació Dincat-Plena Inclusió “El nostre vot compta”, inicia una campanya per acostar les properes eleccions municipals de 26 de maig a les persones amb discapacitat intel·lectual.

En aquest sentit, el Grup ha elaborat un document en lectura fàcil explicant els canvis legals que retornen el dret a vot al col·lectiu i com poden exercir-lo a partir d’ara. A més, fa una crida perquè les persones expressin les seves demandes per millorar la ciutat a través d’un senzill qüestionari que també es podrà respondre oralment via Whatsapp. Al mateix temps, TEB dinamitzarà diferents trobades presencials als seus centres per tal de promoure el debat, explicar les eleccions i facilitar l’expressió individual de propostes.

Al final del procés, TEB farà arribar un document amb les demandes recollides als grups municipals dels ajuntaments de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i Castellar del Vallès, ciutats que acullen les principals seus del Grup, amb l’objectiu que els partits les puguin tenir en compte a l’hora d’elaborar els seus programes electorals.

Paral·lelament, TEB convidarà els candidats i candidates municipals als seus centres perquè expliquin els seus compromisos electorals i escoltin de primera mà les demandes de tot aquest nou col·lectiu de potencials votants.

Restitució del dret a vot

Després d’anys de reivindicació, el Congrés dels Diputats va aprovar l’octubre de 2018 la reforma de la llei orgànica del règim electoral general (LOREG) que retornava el dret a vot a les prop de 100.000 persones de tot l’estat que l’havien perdut fruit de processos judicials de modificació de la capacitat d’obrar.

Amb aquesta iniciativa, TEB vol facilitar la tornada a la vida política de les persones com a subjectes actius i de ple dret, tot promovent la seva participació electoral plena després d’anys, o tota una vida, de prohibició.