El Grup Cooperatiu TEB ha iniciat una ronda de trobades amb les administracions locals per donar a conèixer la difícil situació dels centres especials de treball (CET) i teixir complicitats per garantir el dret a treballar de les persones amb discapacitat intel·lectual.

D’una banda, TEB/Bellvitge va rebre el 7 de febrer l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Nuria Marin. De l’altra, TEB/Sant Andreu va acollir el 13 de febrer la comissionada de diversitat funcional de l’Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, i el gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, Ramon Lamiel.

En aquest marc, TEB sol·licitarà properament reunir-se amb la resta d’ajuntaments de les localitats que acullen les seves seus.

Mobilització del sector

TEB es suma a les peticions del sector, agrupat entorn a AEES Dincat, per exigir la corresponsabilitat dels governs en la cerca de solucions que garanteixin les oportunitats laborals de les persones amb discapacitat intel·lectual.

El Grup ha elaborat un document que, més enllà de mesures extraordinàries a curt termini per poder assumir el nou salari mínim, demana un canvi a un nou model de treball inclusiu que contempli les necessitats de suport de les persones amb discapacitat, tant al treball protegit com a l’empresa ordinària

Per difondre les demandes, a banda del manifest, TEB ha elaborat un vídeo de sensibilització i  ha transmès la seva opinió a mitjans de comunicació com Els Matins de TV3 i el Telenotícies.

Així mateix, més de 350 treballadors del Grup van sortir al carrer el 31 de gener en la primera mobilització conjunta amb la resta d’entitats catalanes del sector.