El Grup Cooperatiu TEB ha elaborat un document amb reivindicacions per les diferents administracions que exigeix també una acció conjunta i coordinada per construir una societat inclusiva que garanteixi el dret a treballar de les persones amb discapacitat intel·lectual, tant en l’entorn protegit com en l’empresa ordinària.

En primer lloc, es felicita per l’augment del 22,3% anual del salari mínim interprofessional, com a mesura de justícia social. Al mateix temps, alerta que la mesura s’ha implantat sense preveure  els ajuts mínims als Centres Especials de Treball (CET), i encara menys, suports e extraordinaris per a aquells centres que atenen les persones amb discapacitat amb majors necessitats de suport, posant així en greu risc la seva viabilitat econòmica.

Per revertir aquesta situació, TEB es suma a les peticions del sector, agrupat entorn a AEES Dincat, i exigeix la corresponsabilitat de tots els governs, de l’Estat espanyol, de Catalunya, així com les entitats locals i comarcals.

Més enllà de mesures extraordinàries a curt termini per poder assumir el nou salari mínim, demana un canvi a un nou model de treball inclusiu que contempli les necessitats de suport de les persones amb discapacitat, tant al treball protegit com a l’empresa ordinària

Podeu accedir al document sencer aquí:

Per difondre les demandes, a banda del manifest, TEB ha elaborat un vídeo de sensibilització i  ha transmet la seva opinió a mitjans de comunicació com Els Matins de TV3 i el Telenotícies.

Més de 350 persones de TEB surten al carrer

Dijous 31 de gener, els diferents centres especials de treball de TEB van sortir al carrer en la primera mobilització conjunta de les més de 200 entitats que formen part d’AEES Dincat.

Sumant TEB/Estació, Sant Andreu, Verdum i Castellar, un total de 360 treballadors van sumar-se a l’acció reivindicativa, la primera d’una campanya coordinada arreu de Catalunya per exigir solucions als governs que garanteixin el dret al treball de les persones amb discapacitat intel·lectual.