El Grup Cooperatiu TEB estrena la marca “Repartiment en bones mans” per impulsar el seu model de repartiments ecològics i de proximitat arreu de Catalunya. La imatge corporativa estarà gestionada per una nova cooperativa de 2n grau, a la qual s’hi podran adherir diferents entitats del territori.

La nova entitat neix inicialment amb dues cooperatives de primer grau, TEB Solucions i TEB Bellvitge, les assemblees de les quals van acordar el 27 de setembre deixar d’operar les marques “Porta a Porta” i “Compra i Servei” per treballar sota el nou paraigües de “Repartiment en bones mans”.

L’aliança està oberta a adhesions d’altres entitats que vulguin replicar en el seu territori de referència un model d’èxit que ja opera en una desena de mercats municipals i una trentena supermercats de l’àrea de Barcelona i dóna feina a més de 60 persones amb discapacitat intel·lectual.

La cooperativa de segon grau compartirà la imatge de marca i fomentarà la transferència de coneixements entre les entitats associades per facilitar les sinèrgies i la replicabilitat del model. En cap cas, però, suposarà una integració econòmica, i cada entitat conservarà la seva plena autonomia a l’hora de facturar-se els serveis realitzats.

El projecte compta amb el suport de la convocatòria 2017 de les subvencions a projectes singulars, la xarxa d’ateneus cooperatius i projectes aracoop, per al foment de l’economia social i el cooperativisme.

Repartiments ecològics i socialment responsables

“Repartiment en bones mans” és una iniciativa social sense ànim de lucre que dóna oportunitats laborals a col·lectius de persones amb risc d’exclusió social. Aposta per  repartiments ecològics i de proximitat, a peu i sense emissions de CO2, que faciliten a més una major inclusió social dels treballadors en les comunitats on treballen. Al mateix temps, ofereix també serveis de llunyanies als clients que ho requereixin.