El Grup Cooperatiu TEB ha creat 43 llocs de feina l’any 2015. Segons xifres consolidades difoses a les darreres assemblees de juny del Grup, 18 d’aquests llocs de feina són a Centres Especials de Treball per a persones amb discapacitat intel·lectual, 22 són per a professionals de suport i 3 són per persones amb discapacitat física o sensorial.

Amb aquestes noves incorporacions, el Grup TEB supera per primer cop la xifra de 1.000 persones treballadores o usuàries d’algun dels seus serveis assistencials. Aquestes xifres es desglossen en 507 treballadors amb discapacitat en Centres Especials de Treball, 206 professionals de suport, 170 usuaris de centre ocupacional, 75 usuaris de serveis residencials, 25 persones tutelades i 170 esportistes dels clubs del TEB, la majoria dels quals participen també d’altres serveis.

Increment sostingut de la facturació enfront la congelació de subvencions

El Grup Cooperatiu TEB va néixer fa 50 anys i actualment agrupa sis cooperatives socials sense ànim de lucre. Els seus Centres Especials de Treball han facturat 13,5 milions d’euros l’any 2015, amb un increment del 12,6% anual i del 85% des de l’inici de la crisi l’any 2008.

Aquest increment del volum de negoci prové sobretot de la venda de productes propis, que ja arriba a 3,5 milions, i de l’exportació, que ha superat els 2 milions. Han destacat els productes alimentaris de la marca pròpia Trade&More, com ara els Blocs de Sal de Pèrsia, les sals per condimentar o les barreges per fer pastissos i pans, que es fan als centres de treball TEB/Verdum, TEB/Sant Andreu i TEB/Castellar. Un altre producte propi són les pintures escolars TColors, que es fan al TEB/Estació. Les previsions per a 2016 són encara millors, amb una estimació de facturació de 16,3 milions i un creixement anual del 21%

El TEB ha fet un esforç important de diversificació de productes i serveis i d’augment de la competitivitat, per fer front així a la congelació de les subvencions públiques, que estan pràcticament al mateix nivell de 2008. Així, mentre les subvencions a l’inici de la crisi suposaven el 36,8% del pressupost total, llavors de 13,6 milions, aquest darrer any 2015 les subvencions han suposat només el 25% del pressupost total del Grup, de 21 milions.