El Grup Cooperatiu TEB col·labora en la validació d’un curs pioner sobre finances bàsiques per a persones amb discapacitat intel·lectual. Les formacions, impulsades per l’Associació de voluntaris de “La Caixa” i l’Institut d’Estudis Financers, tenen com a objectiu que els participants puguin gestionar els seus diners de manera responsable i més autònoma a través d’eines senzilles i entenedores, promovent així una major inclusió social i laboral.

En el marc d’aquesta col·laboració, el dia 26 de setembre, una vintena de treballadors i usuaris de TEB/Sant Andreu van ser els protagonistes de les sessions pilot del projecte i van valorar amb la seva experiència l’accessibilitat cognitiva dels materials didàctics.

D’una banda, van treballar l’administració dels diners propis, incloent conceptes com l’estalvi, el pressupost o el valor de les coses. De l’altra, van formar-se sobre bancs i productes financers bàsics, sobre compres segures per internet i sobre el significat de la nòmina i de les partides que inclou.

Formacions arreu del territori

El projecte, un cop validat en primera persona pel principal col·lectiu destinatari, s’estendrà per altres entitats i localitats del territori. Els cursos, que cobriran el gran buit formatiu actual en matèria financera, estaran dinamitzats per persones voluntàries de La Caixa amb continguts certificats per l’Institut d’Estudis Financers.