TEB Solucions ha començat la prova pilot d’un innovador servei de repartiments gratuïts al Districte de Sant Andreu (Barcelona), en el marc del projecte de lluita contra la pobresa B-Mincome de l’Ajuntament de Barcelona.

Així, fins a l’estiu de 2019, qualsevol client de comerços de proximitat i mercats andreuencs pot demanar el repartiment gratuït a domicili de la seva compra.

El funcionament és senzill: el client fa la comanda al comerç  i acorda una hora perquè li portin els productes a casa. El rebran a mans d’un equip de cinc persones repartidores que fan el transport a peu de manera ecològica.

Els nous llocs de treball, dirigits a persones que es trobaven en situació d’atur a llarga durada, van acompanyats d’un programa de formació, entre altres, d’hàbits laborals, d’habilitats socials i d’atenció al client, i de tècniques d’orientació.

Un cop finalitzi la prova pilot, els agents participants (Ajuntament, Districte de Sant Andreu, associacions de comerciants i TEB Solucions) valoraran l’impacte i la continuïtat d’un servei que, a més de generar ocupació per a persones en risc d’exclusió social, té també com a objectiu revitalitzar el comerç de proximitat amb nous serveis i avantatges pels seus clients.

Repartiment en bones mans

TEB Solucions ofereix repartiments ecològics i de proximitat sota la marca “Repartiment en bones mans”, coimpulsada amb TEB Bellvitge i altres entitats catalanes. La plataforma opera ja en una desena de mercats municipals i una trentena de supermercats de l’àrea de Barcelona, i dóna feina a més de 60 persones, la majoria amb discapacitat intel·lectual.

Els repartiments a peu, a més de ser ecològics i evitar emissions de CO2, faciliten una major inclusió social dels treballadors en les comunitats on treballen.