Project Description

El divendres 31 de gener, la Gemma i la Maria van finalitzar les seves pràctiques professionals a la Pastisseria Bonastre, establiment emblemàtic del barri de Sant Antoni que ofereix als veïns i veïnes, elaboracions artesanes des de l’any 1960.

La Gemma i la Maria són participants del Servei Integral d’Orientació, Acompanyament i Suport per a persones amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental (SIOAS).

Responsabilitat i ganes d’aprendre

La Gemma i la Maria han tingut la possibilitat de realitzar aquestes pràctiques laborals gràcies al conveni de col·laboració signat amb la Cooperativa Propis i Propers. Aquesta entitat del barri de Sant Antoni ha confiat en aquest projecte des dels inicis i ens ha obert les portes a diferents entitats i comerços del barri que s’han sumat amb il·lusió i entusiasme.

La valoració de Cristina Rosich, propietària de la pastisseria Bonastre, és molt positiva, destacant sobretot la responsabilitat i les ganes d’aprendre de les dues noies. Considera que s’han integrat esplèndidament, sent, tant la Maria com la Gemma, una persona més de l’equip de professionals que formen part de Bonastre.

Per la seva part, tant la Gemma com la Maria s’han sentit molt acollides i han aprofitat al màxim l’oportunitat de conèixer el món de la pastisseria artesana. Consideren que aquesta experiència els ha permet guanyar confiança i seguretat per afrontar-se al mon laboral.

11 persones participen al SIOAS 2019-2020

TEB Barcelona ha iniciat el programa SIOAS el 01 de juny de 2019, amb l’objectiu d’afavorir l’ocupabilitat de persones amb discapacitat intel·lectual. Aquest projecte ofereix els recursos formatius adients per fer front al futur professional en el mercat laboral actual. Així mateix, dóna suport a les persones que hi participen per incorporar-se-se amb èxit en el mercat de treball ordinari.

Fins a l’actualitat, 11 persones han format part del SIOAS, entre elles la Gemma i la Maria que han realitzat 100 h de pràctiques professionals no remunerades en la Pastisseria Bonastre, ubicada al carrer Tamarit número 136.

Durant aquest període, han pogut conèixer i desenvolupar tasques com la preparació de paquets de llaminadures i pastes, l’organització i neteja dels estris i  lloc de treball, a més de col·laborar en la preparació de tortells, galetes, pa, entre d’altres.

Actualment estem preparant un nou conveni per donar a altres persones d’aquest col·lectiu la possibilitat de fer pràctiques a Bonastre

Aquest projecte està subvencionat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i l’és objecte de cofinançament per part del Fons Social Europeu.

Valorem molt positivament la responsabilitat i les ganes d’aprendre de la Maria i la Gemma durant el temps que han fet les pràctiques. S’han integrat esplèndidament com a part de l’equip professional.

Cristina Rosich, Pastisseria Bonastre