La Fundació Bancària “la Caixa” referma un any més el seu compromís amb les iniciatives socials de TEB Vallès i l’Associació de Famílies i Amics del TEB (AFAT).

D’una banda, el donatiu de Caixabank, valorat en 4.000 euros, reforçarà les beques promogudes per AFAT per donar suport a les famílies del Grup Cooperatiu TEB amb més dificultats econòmiques. Estan dirigides a cobrir necessitats bàsiques, com ara el transport o el menjador.

De l’altra, donarà suport a l’emblemàtica obra de teatre del centre ocupacional de TEB/Castellar que cada Nadal omple l’auditori municipal de Castellar del Vallès per visibilitzar capacitats i demostrar que la societat pot, i ha de ser, inclusiva.

L’acte de lliurament de la donació va tenir lloc el 17 d’octubre a TEB/Castellar amb la presència de Josep Pazos, president de TEB Vallès i AFAT, Pilar Altarriba, directora de l’àrea social de TEB Vallès, i  Xavier Serra, director d’oficina de CaixaBank a Castellar del Vallès. El suport de CaixaBank s’ha incrementat enguany en 1.000 euros.

Integració sociolaboral al Vallès Occidental

TEB Vallès és una cooperativa sense ànim de lucre que treballa per una vida inclusiva de les persones amb discapacitat intel·lectual a la comarca del Vallès Occidental. Per això, es realitzen activitats d’inserció laboral, ocupacionals i residencials; així mateix també es promou l’esport adaptat. Actualment compta amb més de 100 persones amb discapacitat intel·lectual treballadores del seu centre especial de treball i usuàries del seu centre ocupacional.

Per la seva banda, AFAT és una associació sense ànim de lucre impulsada per famílies de persones treballadores i usuàries del TEB. És un espai de suport mutu entre famílies que, entre altres, ofereix formacions, assessorament i reivindica els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual. Des del 2014, el seu Pla d’Emergència Familiar ha repartit en beques 35.040 € a un total de 99 beneficiaris.