Familiars del TEB van debatre sobre l’envelliment de les persones amb discapacitat intel·lectual en una xerrada organitzada per l’Associació de Familiars i Amics del TEB (AFAT) amb la col·laboració de Dincat. La sessió, que va tenir lloc el 18 d’octubre al TEB/Sant Andreu, és la quarta del cicle Espai Famílies .

La dinamització de la conversa va anar a càrrec de Lluís Vigueras, gerent de la Fundació Finestrelles i expert en recerca científica, docència i divulgació sobre DID i salut. Va analitzar l’augment de l’esperança de vida i els reptes que això comporta, com ara la necessitat de fer un bon acompanyament familiar, mèdic i social a les persones que envelleixen per tal de mantenir la major qualitat de vida possible. Entre altres, va repassar les conseqüències personals, socials i familiars de l’envelliment, els seus símptomes i fases, els llocs més adequats on envellir i els tipus de suports professionals i emocionals més adients per acompanyar-lo.

Planificació de futur, propera xerrada

La propera xerrada de l’Espai Famílies tindrà lloc el dia 8 de novembre a les 6pm al TEB/Sant Andreu. Es titula “El futur que arriba tan de pressa”, i té l’objectiu de prendre consciència de la necessitat de planificar el futur del fill o filla amb discapacitat, quines decisions s’han de prendre i a qui involucren.

La participació a la xerrada és oberta i gratuïta. Per insciure-us-hi o per a més informació, escriviu un correu electrònic a comunicacio@teb.org o truqueu al 93 360 03 87 (ext. 112).

AFAT organitza projectes que ajuden a compartir inquietuds i reivindicacions entre les famílies i donen suport a aquells membres del TEB que més ho necessiten. Per fer-ho possible i formar-hi part, només cal fer una aportació de 2 euros al mes.