Lucía Pazmiño, cònsol primera de l’Equador, era la primera vegada que visitava un centre especial de treball a Catalunya. Pazmiño ha volgut conèixer de prop la nostra realitat per donar suport a la iniciativa del Grup Cooperatiu TEB d’impulsar la creació d’un CET a l’Equador.

En la trobada, Francesc Martínez de Foix ha explicat l’entrevista que va mantenir el passat 12 de gener a Quito amb el vicepresident de l’Equador, Lenin Moreno, el qual està molt sensibilitzat amb la discapacitat i ha impulsat una llei que obliga a totes les empreses, públiques i privades, que incloguin un 4% de persones amb discapacitat del total de la plantilla.

Martínez de Foix va exposar a Moreno i a un grup d’emprenedors de l’Equador, el model català de centres especials de treball, van quedar emplaçats a continuar treballant la propuesta.El Grup cooperatiu TEB posa en disposició de les entitats d’Equador el seu Know how perquè el projecte pugui anar endavant i actualment s’estan buscant recursos per posar en marxa una fàbrica de pintures, amb el suport de Tcolors, un alberg, seguint els passos d’INOUT Hostel, i un call center, gràcies a la transferència de coneixements de la Fundació Integralia.

El director de TEB, no només va exposar la nostra trajectòria com a Centre Especial de Treball, sinó tots els programes d’inserció de les persones amb discapacitat, incloent la inserció a l’empresa ordinària, i la tasca que realitzen a través del programa INCORPORA de “La Caixa “.

DSCF6507-300x180

 

 


Lucía Pazmiño es va comprometre a treballar des del consolat perquè aquests projectes tirin endavant perquè l’Equador pugui avançar en la protecció cap a les persones amb discapacitat.