El Grup Cooperatiu TEB ha creat 55 llocs de treball durant l’any 2016, segons xifres consolidades difoses a les darreres assemblees del Grup.

D’aquests nous llocs de feina, 41 són als Centres Especials de Treball, la majoria dels quals, 31, correspon a persones amb discapacitat intel·lectual, i la resta, 10, a persones amb discapacitat física o sensorial. A més, el Grup ha contractat 14 nous professionals de suport per donar resposta a aquest creixement de la plantilla.

Malgrat les retallades procedents de les Administracions Públiques, el Grup Cooperatiu TEB ha refermat els darrers anys el seu compromís amb l’ocupació del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual. Així, des de 2009, la plantilla de treballadors amb discapacitat dels seus Centres Especials de Treball ha augmentat en 163 persones, més d’un 42%.

La millora es sustenta en la diversificació de productes i serveis i en l’augment de la competitivitat, especialment a través de les marques pròpies de productes alimentaris Trade&More i de pintures escolars Tcolors, i de l’augment de les exportacions.

Set cooperatives d’iniciativa social amb més de 1.000 persones

El Grup Cooperatiu TEB va néixer fa més de 50 anys i actualment agrupa set cooperatives socials sense ànim de lucre (TEB Barcelona, TEB Vallès, TEB Bellvitge, TEB Solucions, TEB Verd, TEB Habitatge i TEB Gestió). Actualment dóna feina o serveis a  1.064 persones:

·         548 persones amb discapacitat en Centre Espacial de Treball (8% d’augment anual)

·         220 professionals de suport (7% d’augment anual, i del 56% des de 2008)

·         178 persones usuàries de Serveis de Teràpia Ocupacional (STO) i Serveis d’Inserció Ocupacional (SOI), amb un augment de l’2% anual i del 35% des de 2008

·         79 persones usuàries de serveis residencials (llar residència i servei de suport a la pròpia llar), amb un augment del 5% anual i del 27% des de 2008

·         171 persones en els clubs esportius

·        26 persones tutelades per TEB Fundació