El president d’Ferrocarrils de la Generalitat Catalana, Enric Ticó, i Francesc Martínez de Foix, representant del Grup Cooperatiu TEB, van signar divendres un conveni de col·laboració en virtut del qual els trens de la companyia estaran equipats amb un producte eliminador de males olors. Aquesta col·laboració té per objectiu millorar les condicions ambientals i de confort dels viatgers de Ferrocarrils.
Durant el passat any 2013, el Grup Cooperatiu TEB va realitzar diferents proves a l’interior dels trens i va recollir les valoracions dels propis clients. Els resultats d’aquests tests del producte van obtenir una valoració positiva per part dels usuaris d’FGC.
El producte consisteix en unes pastilles de gel que se situen a les sortides d’aire del sistema de climatització dels trens i que neutralitzen les olors dins dels combois. Cal assenyalar que el producte del Grup Cooperatiu TEB és totalment innocu per als clients.
FGC vol dotar progressivament amb aquest sistema tant els trens del Metro del Vallès com els del Metro del Baix Llobregat.
Les pastilles de gel són fabricades per persones amb discapacitat intel·lectual sota llicència Green Planet Solution, els quals hi aporten tecnologia. El Grup Cooperatiu TEB és una entitat sense ànim de lucre que compta amb diversos centres especials de treball i serveis al Barcelonès i al Vallès. En total, hi treballen 650 persones, de les quals 480 són persones amb discapacitat Intel·lectual