Ahir dimarts, dia 19 d’abril, va tenir lloc la primera sessió del nou Espai Famílies a les instal·lacions del TEB/Sant Andreu. De 6 a 8pm, el psicòleg, psicoterapeuta i coach Eduardo Brigniani va conversar amb les famílies participants al voltant de “L’autoestima dels pares d’un fill amb discapacitat intel·lectual”.

Van assistir-hi unes 40 persones, familiars de persones treballadores de diferents centres de treball del TEB. L’espai va servir per reflexionar sobre aspectes com l’autoestima, el sentiment de culpa, l’autoimatge, les necessitats de comunicació, la relació pare/mare-fill/a i com evoluciona amb el temps, la vergonya o com s’entoma el judici dels altres. A més de l’exposició de Brigniani, les persones assistents van tenir l’oportunitat de compartir els seus casos personals i debatre amb el ponent i les altres famílies sobre els diversos temes plantejats.

La valoració general de la sessió per part de la majoria de famílies va ser molt positiva, i així va quedar reflectit en la valoració realitzada un cop finalitzada la xerrada.

L’afectivitat i la sexualitat de les persones amb DID

La propera xerrada de l’Espai Famílies girarà entorn a “L’afectivitat i la sexualitat de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament”. Tindrà lloc el dia 31 de maig a les 18h al TEB/Sant Andreu (C. Fernando Pessoa, 54-64, 08030 Barcelona). La ponent serà Gemma Deulofeu, psicòloga especialitzada en Sexualitat i Teràpia de parella i família.

Espai Famílies

L’Espai Famílies oferirà un total de 7 sessions formatives gratuïtes al llarg d’aquest any 2016, a més d’altres recursos que es posaran en marxa. Abordarà diversos temes d’interès per a les famílies, incloent l’envelliment dels fills/es, la planificació del futur o les figures jurídiques de protecció. Pretén esdevenir un punt de trobada entre les famílies, per compartir experiències i neguits, així com per adquirir coneixements que els permetin millorar la seva qualitat de vida i la dels seus familiars.

L’Espai Famílies neix iniciativa d’AFAT, l’Associació de Familiars i Amics del TEB, la cooperativa TEB d’Habitatge i TEB Fundació, gràcies al programa de Tallers de Famílies impulsat per la Federació Dincat-Plena Inclusió. La participació a les xerrades és oberta i gratuïta, i es donarà a conèixer a través de circulars i web.

Si voleu inscriure-us a la propera xerrada o rebre més informació de l’Espai Famílies per correu electrònic, envieu un mail a comunicacio@teb.org.