El Districte de Sant Andreu (Barcelona) va homenatjar divendres 19 d’octubre els atletes andreuencs dels clubs esportius del Grup Cooperatiu TEB participants als Jocs Special Olímpics Andorra la Vella-La Seu d’Urgell 2018.

La regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, va rebre a la Seu del Districte una representació d’una trentena d’atletes acompanyats de representants institucionals de la Federació ACELL i de TEB.

Als parlaments, Ortiz va destacar l’esforç dels esportistes i la importància dels Jocs per fomentar els valors de l’esport i la diversitat. Per la seva banda, els atletes Cristina Burrieza (medalla de plata en bàsquet) i Enric Farré (medallista en tennis taula) van valorar molt positivament la seva participació als Jocs i en van destacar tant l’experiència esportiva com la lúdica i social.

Els tres clubs esportius de TEB van desplaçar 117 atletes i 24 tècnics i voluntaris als Jocs, convertint-se així en la delegació  més nombrosa de tot l’esdeveniment.

El millor és qui ho intenta

Els Jocs Special Olympics van tenir lloc del 4 al 7 d’octubre a Andorra la Vella i a la Seu d’Urgell. Hi van participar més de 1.500 esportistes, 400 tècnics i 600 voluntaris de 13 països diferents sota el lema “El millor és qui ho intenta”.

Els Jocs són l’esdeveniment esportiu i de sensibilització més important del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual. Se celebra un cop cada 4 anys a Catalunya. Els primers es van fer l’any 1988 a Lleida i, des de llavors, ja s’han dut a terme onze edicions.