CoopMercat-PortaAPorta ja és present a 3 barris de Barcelona: Camp del Grassot, Hostafrancs i Sant Andreu. El dia 14 de juny, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, va tallar la cinta del tercer establiment a la ciutat de Barcelona des que ara fa vuit mesos se’n va inaugurar el primer al barri del Camp del Grassot, al districte de Gràcia. En l’acte d’inauguració, el conseller va estar  acompanyat del regidor del districte de Sant Andreu, Raimon Blasi, el president de la Federació de Cooperatives de Treball, Perfecto Alonso, així com representants del Barri, de partits polítics i de consellers de districte.

El lema de l’establiment, “Estimem la terra, fem barri”, resumeix l’esperit de CoopMercat‐PortaAPorta, que de mica en mica es vol anar estenent pels barris de Barcelona. D’una banda, cobreix la necessitat de molts productors catalans d’accedir a l’àrea metropolitana amb els seus productes de qualitat. De fet, el 80% de les cooperatives que participen en el projecte no comptaven amb distribució estable a la ciutat de Barcelona. De l’altra contribuir a la millora dels barris, tant per incrementar l’oferta de serveis de proximitat, com la reducció de la contaminació.

TEB aposta per un model de repartiment de l’última milla que puguin realitzar a peu les persones amb discapacitat intel∙lectual, amb una xarxa d’establiments ben repartits a tota la ciutat.

CoopMercat – PortaAPorta (productes cooperatius + serveis de repartiment de qualsevol comerç del barri) from Grup Cooperatiu TEB on Vimeo.

   “Al TEB tenim una experiència de 45 anys posant en valor les capacitats de les persones sobretot en l’àmbit de la indústria i els serveis, però mai havíem fet el salt al comerç; hem descobert que aquest col∙lectiu tenen un ampli potencial en aquest camp i que són excel∙lents venedors perquè generen confiança”, explica Mil∙li Rodríguez, gerent de la cooperativa TEB Solucions.

CoopMercat que ha aconseguit aplegar més de 80 productors amb 900 referències de productes d’ús quotidià de qualitat i el fet que la majoria de productors siguin cooperatius converteix aquesta iniciativa en la principal concentració de producte cooperatiu a Europa en un comerç de trama urbana. “A Catalunya tenim una gran riquesa de productes que elaboren les cooperatives del territori, sobretot olis, vins, arrossos, i fins ara era molt difícil trobar‐los al mercat i, molt menys, junts en un mateix prestatge”, explica Albert Forcades, director de CoopMercat.