L’assemblea de lliurament dels bons d’estalvi “Compromisos TEB” va comptar amb la presència del conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, el qual va destacar la iniciativa que contribueix a millorar el finançament de la cooperativa i alhora fomentar l’estalvi ètic en les famílies. “Si torneu a fer una emissió, feu-m’ho saber, perquè en compraria”, va afirmar. Rosa Cadenas, presidenta de Dincat i Perfecto Alonso, president de la Federació de Cooperatives de Treball, van lliurar els títols a les famílies, les quals tenen un doble compromís, amb el cooperativisme, i també amb la defensa dels drets de les persones amb discapacitat.

 

Els “Compromisos TEB” han esdevingut un pas endavant en la utlització de les eines que ofereix el model cooperatiu  amb un doble efecte: la diversificació de fonts de finançament i un millor retorn econòmic a les famílies pels seus estalvis. El director financer de la cooperativa, Artur Feijoo, va explicar que, gràcies als bons d’estalvi i també a les ampliacions de capital dels socis, el conjunt de les cooperatives han reduït en un 20% la despesa financera al 2014. “També hem aconseguit millors condicions per part de la banca convencional perquè ens visualitzem com una entitat solvent i amb capacitat de generar recursos”, explica Feijoo.

Per a Miquel Miró, gerent del grup d’inversors cooperatius Gicoop i col·laborador del TEB, cada vegada més les famílies volen saber el destí dels seus estalvis i iniciatives com aquesta hi contribueixen. Per a Miró, el cooperativisme ha d’explotar totes les eines que té al seu abast en l’àmbit del finançament, tenint en compte que el compromís de les persones la seva principal fortalesa.

Aquesta primera emissió de bons “Compromisos TEB” de 300.000 euros ha comptat amb un interès anual del 3,75% i amb un venciment de tres anys. La cooperativa ofereix liquidesa, ja que es compromet a recomprar els títols, que a més a més, són exigibles, fet que garanteix el cobrament als seus titulars. Cada soci ha pogut adquirir un màxim de 20 títols, equivalents a 10.000 euros i un mínim d’un títol, 500 euros.

A l’acte també ens van acompanyar els principals clients i col·laboradors del TEB, així com els diputats del Parlament Lluís Corominas i Eva Granados;  la diputada al Congrés Ángeles Esteller; el director general  de Política i Promoció Econòmica, Albert Carné, el director general de de Cooperatives, Xavier López; i el diputat delegat de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva.