El cicle de formacions sobre mòbil i noves tecnologies TEBnològics centrarà les seves sessions de 2018 en la xarxa social Facebook. Les formacions començaran l’abril i maig al Centre Ocupacional (CO) i Centre Especial de Treball (CET) de TEB/Sant Andreu i, posteriorment, s’estendran mensualment per la resta de centres de treball del TEB (Estació, Bellvitge, Verdum, Barceloneta i Castellar).

Les persones participants, integrades en grups reduïts amb diferents nivells de dificultat, aprendran a aprofitar les múltiples possibilitats de la xarxa social (informatives, socials i lúdiques) i a fer-ho de manera més privada, segura i responsable.

Es posarà èmfasi en l’accessibilitat cognitiva de l’aplicació, i en les possibilitats de comunicació de l’àudio, els emoticones, les fotografies o els vídeos per substituir o complementar la comunicació textual. Les sessions seran eminentment pràctiques i els materials pedagògics que s’hi utilitzin estaran adaptats a Lectura Fàcil.

Amb la col·laboració d’AFAT (Associació de Famílies i Amics del TEB), el cicle TEBnològics s’acompanyarà també d’una sessió específica adreçada a famílies

Combatre l’escletxa digital

TEBnològics està adreçat a persones amb discapacitat intel·lectual treballadores de CET i usuàries de CO  del Grup Cooperatiu TEB. La seva temàtica és l’ús dels smartphones i de les seves aplicacions socialment més esteses amb l’objectiu de millorar l’autonomia i la qualitat de vida de les persones, i prendre consciència alhora dels seus riscos.

L’any 2017 va centrar-se en l’aplicació de missatgeria WhatsApp, realitzant un total de 55 sessions en 11 grups formatius i 39 persones formades.  Per mesurar les necessitats existents, es van passar prèviament més de 250 enquestes entre persones treballadores de CET i usuàries de CO del TEB sobre l’ús que fan del mòbil.

El projecte compta amb el suport de l‘Ajuntament de Barcelona i l’Obra Social La Caixa.

Per a més informació sobre el cicle, escriviu al correu electrònic comunicacio@teb.org o al WhatsApp 626 827 147.