El cicle de formacions sobre mòbil i noves tecnologies TEBnològics ha començat amb un grup de persones del Servei Ocupacional d’Inserció (SOI) del TEB/Sant Andreu, el qual s’ha format en l’ús del WhatsApp al llarg de 5 sessions.

Les persones participants han après les principals funcions de la popular aplicació de missatgeria per internet. S’ha posat èmfasi en aprofitar les possibilitats de comunicació dels missatges de veu, dels emoticones o de les fotografies per substituir o complementar la comunicació textual, facilitant així l’accessibilitat cognitiva del WhatsApp. També s’ha reflexionat sobre els riscos de la comunicació per Internet, i s’han potenciat pràctiques d’ús més segures, responsables i més privades.

Aquest projecte compta amb el suport de l‘Ajuntament de Barcelona

Combatre l’escletxa digital

TEBnològics està adreçat a persones amb discapacitat intel·lectual treballadores de Centre Especial de Treball i usuàries de Centre Ocupacional  del Grup. La seva temàtica és l’ús dels smartphones i de les seves aplicacions socialment més esteses (WhatsApp, xarxes socials, correu electrònic, cerca d’informació, etc.) amb l’objectiu de millorar l’autonomia i la qualitat de vida de les persones, i prendre consciència alhora dels seus riscos.

Per mesurar les necessitats existents, s’han passat prèviament més de 250 enquestes entre persones treballadores de CET i usuàries de CO del TEB sobre l’ús que fan del mòbil.

El CET de Sant Andreu, al març i a l’abril

El cicle TEBnològics continuarà al març i a l’abril amb sessions sobre Whatsapp amb diferents nivells de dificultat per als treballadors del CET de Sant Andreu. Posteriorment, les formacions s’estendran per altres centres del TEB i altres aplicacions de mòbil.

Properament s’habilitarà un espai al web del Grup Cooperatiu TEB amb recursos i tutorials adaptats al col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual per a l’aprenentatge del Whatsapp. Per a més informació sobre el cicle TEBnològics, escriviu a comunicacio@teb.org.