Des del TEBVist estem tristos per la mort, el 17 de juliol, de Francesc Martínez de Foix, però al mateix temps ens sentim orgullosos d'haver après tantes coses al seu costat. Ell va ser l'impulsor d'aquest canal de televisió, una eina més de les moltes que va posar en funcionament per mostrar les capacitats d'un col·lectiu massa sovint ignorat per la societat. En Francesc Martínez de Foix va ser director general del Grup Cooperatiu TEB, president d'Special Olympics Catalunya, d'Special Olympics Espanya i de la Federació ACELL. I també va ser vicepresident de la Federació DINCAT-Plena Inclusió i membre del Consell Rector de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. El 2012 va rebre la Creu de Sant Jordi en reconeixement a una trajectòria que hem intentant resumir en aquest document. En Francesc va ser un referent per al sector i un exemple de força, coratge, insistència i honestedat. Et recordarem sempre!

 

 

El director de TEBVist, Josep Maria Soro, ha estat guardonat amb el premi de Comunicació que atorga ASPID, entitat que ofereix formació, assessorament, serveis i suport a les persones amb discapacitat física.

Josep Maria Soro va recollir el premi acompanyat pels reporters de TEBVist Isabel Guinaldo i Nil Martínez, en un acte que va tenir lloc el 6 de juliol a la Seu Vella de Lleida amb la presència de la consellera de la Presidència de la Generalitat, Neus Munté, i de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros. També van ser guardonats Antoni Siurana (premi a la Solidaritat), Ferrocarrils de la Generalitat (premi a la Innovació) i la firma Travel Xperience (premi a l’Empresa).

 Aquests guardons, que arriben a la vintena edició, reconeixen persones, institucions i iniciatives que són “un exemple en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat” i contribueixen a “una transformació social en pro de la seva integració”.

 En recollir el premi, Josep Maria Soro va defensar la necessitat d’empoderar les persones amb discapacitat intel·lectual perquè tinguin veu pròpia i siguin escoltades. En la seva intervenció, Isabel Guinaldo i Nil Martínez van recordar que encara queden molts passos a fer per tenir una veritable escola inclusiva, per integrar les persones amb discapacitat intel·lectual en el món del treball o per evitar casos de discriminació.

 El premi atorgat per ASPID suposa un nou reconeixement per a TEBVist, el primer canal de televisió on line de Catalunya fet per persones amb discapacitat intel·lectual. L’any passat, el projecte ja va rebre el Premi Solidaris de l’ONCE al millor mitjà de comunicació i el Premi en la categoria d’internet que atorga el Consell de Benestar Social de l’Ajuntament de Barcelona als Mitjans de Comunicació.

13 Jun 2017

 

Tot just després que l’entrevistèssim, va escriure en un article al diari ARA que era la “millor entrevista” que li havien fet mai. “Tot era de veritat, tot era intens i autèntic”, en va dir. Doncs bé, no ens equivoquem gens si assegurem que aquella va ser una de les millors entrevistes que hem fet. I segurament és una de les millors que podrem fer mai. D’ell vam aprendre que cal observar la realitat amb esperit crític i al mateix temps amb una alta dosi d’humor. Allà on siguis, gràcies Carles Capdevila!

 

once-premi

 

L’equip del TEBVist va recollir el Premi Solidaris 2016 al millor mitjà de comunicació per a la inclusió social i la normalització de la discapacitat. L’acte de lliurament va tenir lloc el 6 d’octubre per la tarda a l’auditori de l’ONCE Catalunya, on es van traslladar una vintena de persones del TEBVist, amics i familiars.

El director de TEBVist, Josep Maria Soro, i els reporters Natàlia Ibañez i Rafa Méndez van ser els encarregats de recollir el premi. En el seu discurs, van destacar que el canal de televisió, més enllà de la qualitat del producte audiovisual resultant és una eina de formació motivadora, un motiu d’autoestima i d’orgull, i una manera “d’expressar el món que ens envolta amb la nostra mirada”.

A l’acte hi van participar, entre altres, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, el president del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat), Antonio Guillén, la vicepresidenta de l’ONCE a espanya, Patricia Sanz, el president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, Enric Botí, i el delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, Xavier Grau.

Aquesta edició del Premi Solidaris ha distingit també a l’associació Niños sin Barreras, en la categoria d’institució organització, entitat o ONG; a La Tavella, en la categoria d’empresa; al Museu Marítim, en la categoria d’Administració Pública; i a Carme Canals, fundadora de la Fundació Friends, com a persona física.

 

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya reconeixen la tasca del TEB Vist com a mitjà de comunicació que treballa per la inclusió social i també per la normalització de la discapacitat. Amb 15 anys de trajectòria, aquests premis tenen la finalitat de reconèixer aquelles persones, entitats, institucions, mitjans de comunicació i administració que destaquen per la seva sensibilitat social, la seva trajectòria i la seva dedicació en pro dels drets socials de les persones més desafavorides.

Aquesta edició, premia també Niños sin Barreras, en la categoria d'institució organització, entitat o ONG; La Tavella, en la categoria d'empresa; l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l'APB Museu Marítim, en la categoria d'Administració Pública.

El jurat dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2016 ha estat format per Ana Peláez, consellera general de l'ONCE; Enric Botí, president del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya; Xavier Grau, delegat territorial de l'ONCE a Catalunya; Manel Eiximeno, director Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona; Oriol Illa, president de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya; Antonio Guillén, president del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat); Josep Vidal, director general d'Economia Social, el Tercer Sector, les cooperatives i la Autoempresa de la Generalitat de Catalunya; i representants de mitjans de comunicació.
 

Pàgina 1 de 5

TEB grup cooperatiu

Seu Central

Fernando Pessoa, 54-64 08030 Barcelona
Telefon: 93 360 03 87

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.