Descripción del proyecto

El TEB ha iniciat TEBnològics, un cicle gratuït de formacions sobre mòbil i noves tecnologies. Està adreçat a persones amb discapacitat intel·lectual treballadores de Centre Especial de Treball i usuàries de Centre Ocupacional  del Grup. La seva temàtica és l’ús dels smartphones i de les seves aplicacions socialment més esteses amb l’objectiu de millorar l’autonomia i la qualitat de vida de les persones, i prendre consciència alhora dels seus riscos.

Aquest any 2017  la temàtica de les formacions és l’aplicació de missatgeria WhatsApp. Les sessions abasten tots els centres de treball del TEB (Sant Andreu, Estació, Barceloneta, Verdum, Castellar i Bellvitge), amb diferents nivells de dificultat segons el grup participant.

Combatre l’escletxa digital

Per mesurar les necessitats existents, s’han passat prèviament més de 250 enquestes entre persones treballadores de CET i usuàries de CO del TEB sobre l’ús que fan del mòbil.

Les sessions formatives posen èmfasi en aprofitar les possibilitats de comunicació dels missatges de veu, dels emoticones o de les fotografies per substituir o complementar la comunicació textual, facilitant així l’accessibilitat cognitiva del WhatsApp. També es reflexiona sobre els riscos de la comunicació per Internet, i es potencien pràctiques d’ús més segures, responsables i més privades.