Project Description

El TEB promou TEBnològics, un cicle gratuït de formacions sobre mòbil i noves tecnologies. Està adreçat a persones amb discapacitat intel·lectual treballadores de Centre Especial de Treball i usuàries de Centre Ocupacional  del Grup. La seva temàtica és l’ús dels smartphones i de les seves aplicacions socialment més esteses amb l’objectiu de millorar l’autonomia i la qualitat de vida de les persones, i prendre consciència alhora dels seus riscos.

L’any 2017  la temàtica de les formacions va ser l’aplicació de missatgeria WhatsApp. Les sessions formatives van posar èmfasi en aprofitar les possibilitats de comunicació dels missatges de veu, dels emoticones o de les fotografies per substituir o complementar la comunicació textual, facilitant així l’accessibilitat cognitiva de l’aplicació. També es va reflexionar sobre els riscos de la comunicació per Internet, i es van potenciar pràctiques d’ús més segures, responsables i més privades. En total, es van realitzar 55 sessions en 11 grups i amb 39 persones formades

L’any 2018, TEBnològics aborda el bon ús de la xarxa social Facebook. Les sessions abasten tots els centres de treball del TEB (Sant Andreu, Estació, Barceloneta, Verdum, Castellar i Bellvitge), amb diferents nivells de dificultat segons el grup participant.

Combatre l’escletxa digital

Per mesurar les necessitats existents, s’han passat prèviament més de 250 enquestes entre persones treballadores de CET i usuàries de CO del TEB sobre l’ús que fan del mòbil. Els resultats mostren que la majoria de persones ja té mòbil i internet, però que una part important o bé no usa aplicacions i funcions socialment molt esteses o bé les infrautilitza.

Aquest projecte compta amb el suport de l’Obra Social La Caixa i de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona, a través de la Convocatòria general de subvencions per a projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat per a l’any 2017.

Materials didàctics

El Grup Cooperatiu TEB posa a l’abast de tothom els recursos didàctics utilitzats durant les sessions de TEBnològics. L’objectiu és que puguin utilitzar-los altres entitats, famílies i persones a títol individual per formar-se en l’àmbit de les noves tecnologies.

Podeu descarregar-vos la Guia pràctica de Facebook en Lectura Fàcil sencera o bé per capítols.

Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona

imd