Dissabte 16 de setembre, les entitats de les quals formava part retran homenatge a Francesc Martínez de Foix, qui va morir el 17 de juliol als 63 anys. L’acte l’organitzen conjuntament la Federació esportiva ACELL, Special Olympics Catalunya, Special Olympics España, Federació Dincat-Plena Inclusió, la Federació de Cooperatives de Treball, DKV IntegraliaXarxa Ambiental i el Grup Cooperatiu TEB. Està obert a treballadors, famílies, esportistes, amics i tothom que va conèixer i estimar el Francesc.

L’homenatge tindrà lloc a partir de les 11h a l’edifici INEFC Barcelona (Av. de l’Estadi, 12-32, Barcelona) i comptarà amb la presència també de representants del sector de la discapacitat, l’esport, el cooperativisme i la política. L’acte té dos objectius: remarcar la trajectòria del Francesc, i també refermar el compromís col·lectiu de continuar la tasca que ell va engegar en favor de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Durant l’acte es projectarà un vídeo col·lectiu fet amb els missatges dedicats a Francesc. Tothom pot participa-hi gravant un vídeo curt de menys de 10 segons amb el seu telèfon mòbil, amb records, dedicatòries, o anècdotes… i enviant-lo al número de WhatsApp 626 827 147 abans del 12 de setembre.

Compromís amb el treball, l’esport i el cooperativisme

Al llarg de tota la seva trajectòria professional, Francesc Martínez de Foix va destacar  pel seu compromís amb les persones amb discapacitat intel·lectual i amb els valors del cooperativisme i l’economia social. Entre altres, va dirigir el Grup Cooperatiu TEB durant gairebé 40 anys i va impulsar i presidir la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (Acell) i Special Olympics. També va ser vicepresident de la Federació Dincat-Plena Inclusió i membre del consell rector de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. Al 2012 va rebre la Creu Sant Jordi en reconeixement a la seva tasca.