Lucía Pazmiño, cònsol primera d’Equador, era la primera vegada que visitava un centre especial de treball a Catalunya. Pazmiño ha volgut conéixer de prop la nostra realitat per donar suport a la iniciativa del Grup Cooperatiu TEB d’impulsar la creació d’un CET a Equador.

En la trobada, Francesc Martínez de Foix ha explicat l’entrevista que va mantenir el passat 12 de gener a Quito amb el  vicepresident d’Equador, Lenin Moreno, el qual està molt senzibilitzat amb la discapacitat i ha impulsat una llei que obliga totes les empreses, públiques i privades, que incloguin un 4% de persones amb discapacitat del total de la seva plantilla.

DSCF6507-300x180

Martínez de Foix va exposar a Moreno i a un grup d’emprenedors a Equador, el model català de centres especials de treball, i van quedar emplaçats a continuar treballant la proposta. El Grup Cooperatiu TEB posa a disposició de les entitats d’Equador el seu know-howper tal que el projecte pugui tirar endavant i a hores d’ara s’estan buscant recursos per posar en marxa una fàbrica de pintures, amb el suport de Tcolors, un alberg, seguint les passes d’INOUT Hostel, i un call center, gràcies a la transferència de coneixement de la Fundació Integralia.

El director de TEB, no només va exposar la nostra trajectòria com a Centre Especial de Treball, sinó tots els programes d’inserció de les persones amb discapacitat, incloent-hi la inserció a l’empresa ordinària, i la tasca que realitzem a través del programa INCORPORA de “La Caixa”.

Lucía Pazmiño es va comprometre a treballar des del consolat perquè aquests projectes tirin endavant per tal que l’Equador pugui avançar en protecció cap a les persones amb discapacitat.