Els nostres clubs esportius tenen origen a començaments dels anys 70. Un grup de famílies emprenedores havien posat en marxa una cooperativa de treball, Taller Escola Barcelona (TEB), per garantir un lloc de treball estable per a les persones amb discapacitat intel·lectual. Si bé la prioritat és el treball, en tant que esdevé un punt de partida essencial per a la inclusió i per al foment de la vida autònoma., aviat al voltant de la feina es comencen a generar una xarxa de relacions que facilita l’oportunitat d’organitzar l’oci, l’esport, etc.

Des del començament, l’esport ha estat per al TEB l’activitat principal d’oci. Entenem que la pràctica d’esport fomenta les relacions, augmenta l’autoestima, millora la mobilitat i la salut en general.

Actualment comptem anb 4 clubs esportius, federats a la Federació ACELL, els quals formen part també del moviment Special Olympics. Prop de 200 atletes fan esport a través dels nostres clubs en 11 disciplines diferents: atletisme, bàsquet, botxes, ciclisme, futbol sala, handbol, hoquei interior, natació, tennis, tennis taula i vela.

La majoria dels esportistes competeixen regularment a les lligues i als campionats, tant d’àmbit català, com espanyol, i internacional.