L’estadi municipal Narcís Sala va acollir dissabte 2 de juny la primera edició del Torneig Inclusiu de Futbol 7 Sense Límits “Francesc Martínez de Foix” amb la participació de diversos clubs esportius catalans amb seccions Special, la UE Sant Andreu-Special TEB, l’Special CE Europa-ACIDH, el Car Special AEC Manlleu i la Unió Esportiva Cornellà.

A més de l’espectacle esportiu, la trobada va retre homenatge a la figura de Francesc Martínez de Foix i Llorens, un dels grans referents del sector de la discapacitat intel·lectual i de l’esport inclusiu del país que va morir el juliol de 2017.

Entre altres, Martínez de Foix  va dirigir el Grup Cooperatiu TEB, va impulsar i presidir la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL) i Special Olympics Catalunya i Espanya, i va ser vicepresident de la Federació Dincat-Plena Inclusió i membre del consell rector de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. L’any 2012 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

La unió de dues entitats històriques de Sant Andreu

El nou trofeu és un dels compromisos del recent conveni de col·laboració entre dues entitats històriques del districte de Sant Andreu de Barcelona: la UE Sant Andreu, club centenari amb més de 3.000 socis, i el Grup Cooperatiu TEB, entitat que dóna feina o serveis assistencials a prop de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual. Ha comptat amb el suport també de la Federació ACELL, Special Olympics Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.